14
interim | werving & selectie | advies

Carolien McArthur-Neering

Juridisch Projectconsultant Overheid

Mijn specialisatie in het arbeidsrecht kwam voort uit de ontdekking dat het iedereen aangaat. Daarnaast legde ik me toe op het sociaalverzekeringsrecht. Als jurist arbeids- en sociaalverzekeringsrecht bij DAS heb ik me 7 jaar hardgemaakt voor de belangen van mijn cliënten.

Bij de gemeente Tilburg, waar ik jurist bezwaar- en beroepszaken was, streefde ik ook na dat mensen de zorg of bijstand kregen waar ze recht op hadden, maar in een andere rol. Die ervaring is nuttig in mijn huidige functie als jurist Sociaal Domein bij Legalbylegal.

Detachering spreekt mij aan, omdat ik het leuk vind in te springen waar dat nodig is. Het is belangrijk dat de verschillende afdelingen binnen een gemeente samenwerken, elkaar versterken. Samen voer je een bepaalde wet uit, dat doe je niet vanaf je eigen eilandje. Daar draag ik graag aan bij. Duidelijke uitleg geven over het waarom van een beslissing is belangrijk. De mensen die het aangaat moeten zich gehoord voelen en begrijpen hoe het zit.

Door mijn ervaring bij DAS ken ik de andere kant goed, omdat ik tegen gemeenten heb geprocedeerd. Ik beschik over veel kennis, ook van de oude regelgeving. Van het tot de bodem uitzoeken van een goede inhoudelijke zaak word ik enthousiast.

Naast het werk doe ik veel aan sport: fietsen, tennis, yoga. Het gaat me daarbij niet om de prestatie, maar het brengt me rust én geeft me energie.


T: +31 (0)20 5712 266
E: carolienmcarthur@legalbylegal.nl