interim | werving & selectie | advies

Adviseur Vergunningen


Enthousiaste doortastende professional met gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen

Functieomschrijving

Onze opdrachtgever is het advies- en ingenieursbureau van een grote aannemer en is al geruime tijd actief in het ontwerp, project management en uitvoering van projecten op het gebied van Infrastructureel ontwerp en Kust- en Maritieme Waterbouw. Het ingenieursbureau verleent haar diensten aan de verschillende bedrijven van de organisatie. Het bedrijf telt ruim 250 medewerkers en heeft verschillende vestigingen in binnen- en buitenland.

Met de grote projecten HSL en Betuwelijn heeft de overheid het verkrijgen van vergunningen bij de opdrachtnemer neergelegd. Sinds 2005 zijn er steeds meer grote infrastructurele projecten op de markt gekomen waarbij het verzorgen van alle benodigde vergunningen door de opdrachtnemer in het contract is opgenomen. De afdeling Omgevingsmanagement en Vergunningen is indertijd gestart met het verzorgen van eerst alleen vergunningen en later ook omgevingsmanagement voor grote infrastructurele projecten.

Voor deze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Adviseur Vergunningen die wordt ingezet op grotere infrastructurele projecten.

Taken en verantwoordelijkheden

- binnen de projectorganisatie verantwoordelijk voor het verzorgen van alle, voor de realisatie van het project, benodigde vergunningen, toestemmingen e.d.; Op voorkomende projecten maakt de Adviseur Vergunningen onderdeel uit van het omgevingsteam en worden ook regelmatig andere advieswerkzaamheden verricht op het gebied van omgevingsmanagement;
- het regisseren van het gehele proces van het verzorgen van de vergunningen, vanaf het tijdig verkrijgen van de juiste aanvraagdocumenten, het voeren van het vooroverleg met bevoegd gezag tot aan het zorgdragen voor de implementatie van de vergunning en –eisen in de projectorganisatie;
- het onderhouden van de relatie met de bevoegde gezagen m.b.t. de vergunningen;
- het afstemmen van de benodigde vergunningen met de uitvoeringsorganisatie en het onderhouden van de overige omgevingsaspecten op het project. De projecten worden veelal onder een voortdurende tijdsdruk gerealiseerd waarbij er uitdagende ad hoc situaties optreden waar goed op ingespeeld moet worden.

Functie-eisen

- Academisch werk- en denkniveau en een afgeronde, relevante opleiding bijvoorbeeld rechten of planologie
- Kennis van relevante wet- en regelgeving
- Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift
- Analytisch sterk
Het aanbod

Onze opdrachtgever biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en alle ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Vanaf de eerste werkdag maak je deel uit van een dynamische omgeving, geniet je grote zelfstandigheid en draag je zelf veel verantwoordelijkheden.


Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact op met Paul Plantenga op telefoonnummer 020-5712266 of 06-24203362. Stuur je reactie met cv naar ons op door gebruik te maken van de 'sollicitatie-buton' naast deze vacaturetekst of mail je gegevens naar info@legalbylegal.nl onder vermelding van vacaturenummer 13005PP
solliciteer op deze vacature
U kunt niet meer solliciteren op deze vacature.