interim | werving & selectie | advies

Bedrijfsjurist


Ervaren juridisch professional met commerciële adviesvaardigheden en kennis van de zorg

Functieomschrijving

Voor onze opdrachtgever Coöperatie VGZ zijn wij op zoek naar een ervaren bedrijfsjurist.

Coöperatie VGZ is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk, die een actieve rol speelt in het beter organiseren van de zorg in Nederland. VGZ wijs hun verzekerden de weg naar goede en betaalbare zorg, op basis van medisch-inhoudelijke kwaliteit, klantbeleving en doelmatigheid. De coöperatie heeft een lange geschiedenis in de zorg: de eerste voorlopers van VGZ dateren al uit de 18e eeuw. VGZ heeft dus veel ervaring met zorg en zorgverzekeringen. En dat is terug te zien aan het huidige bestand van 4,2 miljoen verzekerden.

Als bedrijfsjurist word je breed ingezet op allerhande juridische onderwerpen, variërend van businessgerelateerde issues zoals polisvoorwaarden, de aanschaf van een nieuwe online systeem, commerciële contracten en de contacten met de diverse toezichthouders. Jij informeert en adviseert over de juridische aspecten en beoordeelt of wij als zorgverzekeraar handelen volgens de geldende wet- en regelgeving. Bovendien ben je creatief in het bieden van alternatieven.
Taken en verantwoordelijkheden

Je verzamelt, onderzoekt en analyseert juridische informatie en vormt jezelf een compleet beeld van juridische dossiers. Op basis daarvan zet je je juridische creativiteit en overtuigingskracht in om de business maximaal te ondersteunen en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Zowel voor collega's als externe partijen, ben jij het aanspreekpunt bij vragen op juridisch gebied.
Ons werkveld - de zorg - is aan politieke en publieke invloeden onderhevig en daardoor continu in beweging. Het is jouw werk om de business op de hoogte te houden van veranderende wet- en regelgeving en één van jouw belangrijkste uitdagingen is dan ook bijblijven op juridisch vlak. Jij vertaalt de meest recente ontwikkelingen door naar de praktijk, zoekt hierbij naar de maximale ruimte voor de organisatie en stelt je echt op als partner binnen de organisatie. Bovendien bewaak je de complete juridische procesgang. Verbetermogelijkheden signaleer je niet alleen, je zorgt er ook voor dat ze worden doorgevoerd.

Gelukkig doe je dit alles niet alleen, maar maak je deel uit van een afdeling met 10 juristen en één junior jurist. Binnen dit team speel jij een cruciale rol vanuit jouw creativiteit, vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie ervoor dat Coöperatie VGZ juridisch op koers blijft en kan blijven werken aan zinnige zorg, iedere dag weer.
Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met:
- een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau;
- 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, binnen een middelgrote organisatie als bedrijfsjurist.
- ervaring als bedrijfsjurist binnen de zorgverzekeringsbranche is een pré.
- kennis van wet- en regelgeving in de zorg en de toepassing daarvan. Proceservaring als advocaat is een pré.
- specifieke kennis van de financiële wetgeving (Wft), insolventierecht is een pré.

Qua persoon ben je ondernemend, creatief en integer, betrokken bij jouw vakgebied en bij de business. Jij wilt continu verbeteren, neemt daartoe graag het initiatief en je laat je niet snel uit het veld slaan. Je bent graag zichtbaar binnen de organisatie, gefocust op samenwerking en proactief in aansluiting zoeken bij de verschillende bedrijfsonderdelen is dan ook iets wat jij vanzelfsprekend doet. Je bent gewend te werken in complexe omgevingen en bent niet snel onder de indruk van juridische vraagstukken. Daarbij kun je jouw eigen koers kiezen en weet je wat jouw sterke en zwakke kanten zijn. Dit laatste geldt overigens niet voor je communicatievaardigheden en overtuigingskracht. Die behoren duidelijk tot jouw sterke punten.
Het aanbod

Vanaf je eerste werkdag als Bedrijfsjurist bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een team dat gericht werkt aan het beter organiseren van de zorg in Nederland. Coöperatie VGZ gelooft dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider bieden zij jou veel inhoudelijke uitdaging en de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Ook investeren zij in mogelijkheden om slimmer te werken. Je hebt een contract voor een vast aantal uren per jaar, maar werkt flexibel en hebt een eigen verantwoordelijkheid bij het indelen van je werkuren. Daarnaast reis je bijvoorbeeld gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen. Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen en door kansen proactief op te pakken, in een wereld die voortdurend verandert.
Contactinformatie

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Hester den Tex (0629119378) of per e-mail: hesterdentex@legalbylegal.nl . Heb je interesse en wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaande ‘solliciteer button’ of stuur je CV met begeleidende motivatie naar info@legalbylegal.nl.
solliciteer op deze vacature
U kunt niet meer solliciteren op deze vacature.