interim | werving & selectie | advies

Gemeentejurist


Functieomschrijving

Legalbylegal is een juridisch dienstverlener die zich onder andere richt op het inzetten van juridische professionals binnen gemeenten. Bij verschillende van onze (potentiële) opdrachtgevers constateren we in toenemende mate de vraag naar tijdelijke inzet van juridische expertise. Om aan die behoefte te kunnen voldoen, komen we graag in contact met ervaren juristen die het team van Legalbylegal willen komen versterken.

Voor diverse tijdelijke projecten bij onze gemeentelijke opdrachtgevers, zijn wij op zoek naar allround gemeentejuristen. Een uitdagende functie voor juristen die houden van afwisseling in een bestuurlijke en politieke omgeving.
Taken en verantwoordelijkheden

Je beschikt over zowel bestuursrechtelijke als privaatrechtelijke werkervaring en vindt het leuk om een organisatie te adviseren over uiteen lopende onderwerpen zoals privacy, subsidies, toezicht, vergunningverlening & handhaving, Sociaal Domein, Wabo, APV ect.
De werkzaamheden kunnen onder andere bestaan uit:
- het geven van juridisch advies;
- het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving;
- het opstellen en beoordelen van overeenkomsten;
- het opstellen van verordeningen;
- het schrijven van beleid;
- juridische kwaliteitszorg;
- behandelen van bezwaar en beroepszaken.
Functie-eisen

- afgeronde WO opleiding rechten;
- minimaal 3-5 jaar ervaring binnen een gemeente;
- Aantoonbare kennis en ervaring van het algemeen bestuursrecht (Awb), gemeentewet en privaatrecht;
- ruime ervaring met het geven van juridisch advies;
- kennis en inzicht in de bestuurlijke besluitvormingsprocessen en politieke verhoudingen;
- communicatief vaardig in woord en geschrift;
- sterk analytisch vermogen;
- onder tijdsdruk kunnen presteren;
- je snel nieuwe materie eigen kunnen maken;
- doortastende en pro-actieve instelling.

Wij zoeken een enthousiaste collega die het een uitdaging vindt om regelmatig in een nieuwe omgeving aan de slag te gaan. Iemand die het niet erg vindt om te reizen, die zich snel nieuwe werkzaamheden eigen maakt en zijn/haar meerwaarde kan laten zien.
Het aanbod

Wij bieden jou een dienstverband voor 24 tot 36 uur per week met daarbij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je komt te werken binnen een enthousiast team dat op een open en informele manier met elkaar omgaat. Met elkaar zorgen we voor de doorontwikkeling van onze dienstverlening en de groei van het bedrijf.
Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact op met Diewke Blaas (06-21580016). Heb je interesse en wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaande ‘solliciteer button’ of stuur je CV met begeleidende motivatie naar info@legalbylegal.nl
solliciteer op deze vacature
U kunt niet meer solliciteren op deze vacature.