interim | werving & selectie | advies

Manager Juridische Zaken Erasmus MC


(36 uur per week)

Functieomschrijving

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. De afdeling Juridische Zaken (JZ) maakt onderdeel uit van Control & Compliance. Als manager JZ ben je lid van het MT van Control & Compliance, waaronder ook de afdelingen Business control, Financieel Beheer en Audit vallen. Je rapporteert aan de directeur Control & Compliance en stemt rechtstreeks af met de portefeuillehouder in de Raad van Bestuur.
Taken en verantwoordelijkheden

De afdeling Juridische Zaken (JZ) heeft als taak advisering, ondersteuning en beleidsontwikkeling alsook het voeren van juridische procedures op alle voor het Erasmus MC relevante rechtsgebieden waaronder gezondheidsrecht, aanbestedingsrecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, (medisch) straf- en tuchtrecht, ambtenarenrecht, bestuursrecht en gegevensbescherming. Voor zaken gerelateerd aan kennisvalorisatie en fiscaal advies zijn afzonderlijke eenheden buiten de afdeling JZ ingericht. Verder draagt de afdeling JZ zorg voor de klachtenbehandeling (van zowel patiënten als van medewerkers), de ondersteuning van diverse commissies (bijvoorbeeld bezwarenadviescommissie en klachtencommissies) en het beheer van het budget van de verzekeringsportefeuilles. De afdeling bestaat uit 26 medewerkers. Als manager Juridische Zaken geef je leiding aan de afdeling en ben je verantwoordelijk voor de formulering van het beleid op de hiervoor genoemde gebieden. Je stuurt aan richting één klantgerichte juridische ondersteuning, in samenwerking met de pijlers Kwaliteit en Patiëntenzorg en Human Resources, de Kernstaf die de Raad van Bestuur ondersteunt en het Technology Transfer Office. Daarnaast geef je invulling aan de opdracht om de overhead te reduceren door processen efficiënter in te richten, de juridische zelfredzaamheid in de organisatie te versterken en de externe inhuur van juristen te beperken.
Functie-eisen

Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding Nederlands recht met daarnaast minimaal 10 tot 15 jaar werkervaring, bij voorkeur met meerdere jaren ervaring in of met grote zorginstellingen. Als generalist ben je in staat om voor je medewerkers als sparring partner te fungeren. Je bent een ervaren, coachende manager met een goed gevoel voor bestuurlijk-politieke verhoudingen en uitstekende oordeelsvormende en analytische vaardigheden. Verder ben je in staat het juridisch bewustzijn in de organisatie te versterken en met overtuigingskracht en humor een verbindende rol te spelen binnen de afdeling en de organisatie, maar ook daarbuiten. De volgende kernwoorden zijn op jou van toepassing: proactief, standvastig, besluitvaardig en vertrouwenwekkend. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.
Het aanbod

Het betreft een aanstelling voor een jaar dat bij goed functioneren en wederzijdse instemming omgezet wordt naar onbepaalde tijd. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 6.563,- (schaal 14) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast wordt een eindejaarsuitkering geboden van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor de ontwikkeling. Deze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).
Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact op met Hester den Tex (06-29119378) of mail naar hesterdentex@legalbylegal.nl. Indien interesse stuur dan je CV met begeleidende motivatie naar hesterdentex@legalbylegal.nl.
solliciteer op deze vacature
U kunt niet meer solliciteren op deze vacature.