interim | werving & selectie | advies
Functieomschrijving

Voor onze opdrachtgever ARAG zijn wij op zoek naar een ervaren jurist letselschade.

Over ARAG

ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener die haar klanten een breed pakket aan verzekeringen en aanvullende diensten aanbiedt. Het verhaal is uniek: het recht toegankelijk en betaalbaar willen maken voor iedereen. De ambitie is helder: de beste juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een wereldwijde speler en van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 15 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada. Sinds 2011 is ARAG official sponsor van de KNVB scheidsrechters om samen met de KNVB Fair Play binnen het Nederlands voetbal te stimuleren. Werken bij ARAG betekent opereren in een collegiale en inspirerende omgeving met een open en informele werksfeer. Ruim 600 professionals doen dit dagelijks met veel enthousiasme en plezier vanuit de ARAG locaties in Amsterdam, Rotterdam, Leusden en Roermond.

Voor de afdeling Rechtshulp Letsel van ARAG in Leusden en Amsterdam zijn wij op zoek naar een (fulltime) professional die het team letselschade wil komen versterken.

Wij zijn op zoek naar een ervaren jurist voor het behandelen van letsel- en overlijdensschades als gevolg van medische fouten. Daarnaast hebben veel zaken betrekking op verkeersongevallen, maar bijvoorbeeld ook werkgeversaansprakelijkheid en geweldsdelicten.

De functie is voor minimaal 32 uur per week en per direct beschikbaar.
Taken en verantwoordelijkheden

Als letselschadebehandelaar beoordeel je de aan jouw toevertrouwde dossiers op hun feitelijke en juridische merites. Je adviseert slachtoffers en voert schikkingsonderhandelingen. Het berekenen en opstellen van schadeclaims behoort eveneens tot je werkzaamheden. Door jouw ervaring kun je beslissen over het inschakelen van medisch specialisten en arbeidsdeskundigen. Als eindverantwoordelijke voor de dossiers, bezoek je op eigen initiatief nabestaanden en slachtoffers. Je hebt een evenwichtige persoonlijkheid en bent in staat om op een professionele wijze om te gaan met de emoties van betrokkenen.
Functie-eisen

Je hebt een studie Nederlands Recht voltooid, minimaal 3 jaar relevante werkervaring en affiniteit met juridische dienstverlening. Je hebt je ervaring bij voorkeur opgedaan bij een advocatenkantoor, verzekeraar, vakbond of een gespecialiseerd expertisebureau. Als letselschadebehandelaar heb je ervaring in het oplossen van (complexe) aansprakelijkheidsvraagstukken en een goed rekenkundig inzicht. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, creativiteit en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
Het aanbod

Wat bieden we:

• Een markconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring tot maximaal € 4.900,00 bruto per maand op basis van een 38 urige
werkweek.
• Prima secundaire arbeidsvoorwaarden en voorzieningen, zoals een dertiende maand en een gunstige pensioenregeling,
• Een goede balans tussen werk & privé; 200 uur vakantie,
• variabele werktijden en de opbouw van roostervrije uren.
Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact op met Diewke Blaas (06-21580016) of mail naar diewkeblaas@legalbylegal.nl. Heb je interesse en wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaande ‘solliciteer button’ of stuur je CV met begeleidende motivatie naar info@legalbylegal.nl.
solliciteer op deze vacature
U kunt niet meer solliciteren op deze vacature.