14
interim | werving & selectie | advies

Teammanager Algemeen Juridische Zaken voor Stichting Achmea Rechtsbijstand


Mensgerichte manager die het verschil maakt

Voor Stichting Achmea Rechtsbijstand (locatie Leiden) zijn wij op zoek naar een teammanager Algemeen Juridische Zaken (36 uur per week).

Functieomschrijving

Stichting Achmea Rechtsbijstand is de onafhankelijke rechtshulpverlener van de rechtsbijstandverzekeringen van Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avero Achmea. Vanuit vooruitstrevende en deskundige juridische dienstverlening ontzorgen wij klanten en maken wij rechtshulp voor klanten van Achmea toegankelijk. Onze juridische hulp varieert van het geven van advies en informatie tot het verzorgen van correspondentie en het voeren van bemiddelingsgesprekken. Indien nodig verdedigen wij de belangen van de klant voor de rechter.

Vanuit de missie en klantbeloften van Achmea Rechtsbijstand, creëer en versterk jij als ervaren teammanager een cultuur waarin medewerkers de klant centraal stellen, waarin samenwerken met en leren van collega’s vanzelfsprekend is en teamleden elkaar onderling durven aan te spreken.

Een hoge mate van betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers is essentieel voor een goede klantbediening. Dit gaat verder dan alleen maar het goed faciliteren van medewerkers. Het gaat ook over het gesprek durven aangaan met je medewerkers. Wat kunnen ze zelf doen om betrokken en bevlogen te zijn en te houden van hun vak? Hoe komen ze op voor hun klanten? Je maakt afspraken met je medewerkers over de kwaliteit van hun juridische kennis en werkzaamheden, het leren van klantsignalen en coacht ze op ontwikkeling, houding en gedrag.

Het team dat je aanstuurt is een vrij jong team, dat in ontwikkeling is en veel voor elkaar over heeft. Samen met en van elkaar leren is voor de teamleden belangrijk. Voor de teamontwikkeling is het belangrijk om een juiste balans te vinden tussen het sturen op resultaten/KPI’s en het sturen op het ‘hoe’. Er wordt sinds kort gewerkt met weekstarts waar hulpvragen en de individuele KPI’s worden besproken. Ook worden werkafspraken gemaakt om elkaar verder te brengen. Hierbij staan eigenaarschap, pro-activiteit, focus op de klant en collega’s hoog in het vaandel.

Je maakt deel uit van een team van 6 andere teammanagers verspreid over de locaties Leeuwarden, Apeldoorn, Tilburg en Leiden. Je hebt met hen wekelijks overleg ten aanzien van operationele zaken en maandelijks een overleg over meer strategische doelstellingen. Het is belangrijk dat je de drive hebt om actief samen te werken met je directe collega’s en zo te gaan voor het best mogelijke resultaat. De nodige humor en een stuk relativeringsvermogen mogen hierbij niet ontbreken. Tevens werk je mee aan afdeling overschrijdende projecten.

We willen niet alleen vooroplopen, maar ook de toekomst een stap voor zijn. Verzekeren draait om het inschatten van risico’s en preventieve oplossingen verzinnen voor onze klanten. Dat doen we voor ruim 10 miljoen Nederlanders, dus je impact is enorm. Artificial Intelligence, drones, service-apps: we zetten nieuwe technologie in om onze services nog makkelijker te maken. En onze verzekeringen nóg persoonlijker. De wereld verandert elke dag. Dus wij ook. En jij? Help jij ons de toekomst een stap voor te blijven?
Taken en verantwoordelijkheden

Als teammanager van de afdeling Algemeen Juridische Zaken geef je leiding aan één van de 7 teams die zich bezig houdt met de behandeling van rechtshulpvragen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Je team bestaat uit ongeveer 15-20 FTE (voornamelijk wo niveau) juristen variërend van junior tot senior.
Functie-eisen

Je bent een echte leider, mensgericht en een goede coach. Daarmee maak je het verschil voor de organisatie, medewerker en klant. Je bent authentiek, betrokken en toont eigenaarschap. Samenwerking in een procesgerichte, dynamische omgeving, sturen op resultaten en een op efficiency gerichte werkwijze spreken je bovengemiddeld aan.
Daarnaast beschik je over:

• wo werk- en denkniveau (wo rechten of bedrijfskunde is een pre);
• minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring aan ervaren juristen in een juridische omgeving;
• aantoonbare ervaring met het coachen van juristen.
Het aanbod

Als maatschappelijk betrokken organisatie hebben we naast aandacht voor onze klanten, ook aandacht voor jou. Aandacht voor jouw ontwikkeling, vitaliteit en werk-privé balans. We geven je de vrijheid waar en wanneer te werken, op kantoor of vanuit huis. Een omgeving waarin jij jezelf kan zijn en kan groeien. Waarin ruimte is voor diversiteit, waarin iedereen zich thuis voelt, gebaseerd op integriteit en respect. Samen zijn wij de toekomst een stap voor.

Wij bieden:

• Een marktconform salaris. Afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt, word je ingeschaald.
• Een functie voor 36 uur per week met standplaats Leiden.
• Naast 144 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.
• Uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie.
• Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets.
• Korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van € 130 bruto per jaar.
• Korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis
Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact op met Diewke Blaas op 06 21580016 of stuur een e-mail naar: diewkeblaas@legalbylegal.nl. Heb je interesse en wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaande ‘solliciteer button’ of stuur je cv met begeleidende motivatie naar diewkeblaas@legalbylegal.nl.
solliciteer op deze vacature
U kunt niet meer solliciteren op deze vacature.