interim | werving & selectie | advies

Teammanager Algemeen Juridische Zaken voor Stichting Achmea Rechtsbijstand


Mensgerichte manager die het verschil maakt

Voor Stichting Achmea Rechtsbijstand (locatie Leiden) zijn wij op zoek naar een teammanager Algemeen Juridische Zaken (36 uur per week).

Functieomschrijving

Stichting Achmea Rechtsbijstand is de onafhankelijke rechtshulpverlener van de rechtsbijstandverzekeringen van Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avero Achmea. Vanuit vooruitstrevende en deskundige juridische dienstverlening ontzorgen wij klanten en maken wij rechtshulp voor klanten van Achmea toegankelijk. Onze juridische hulp varieert van het geven van advies en informatie tot het verzorgen van correspondentie en het voeren van bemiddelingsgesprekken. Indien nodig verdedigen wij de belangen van de klant voor de rechter.
Vanuit de missie en klantbeloften van Achmea Rechtsbijstand, creëer en versterk jij als ervaren teammanager een cultuur waarin medewerkers de klant centraal stellen, waarin samenwerken met en leren van collega’s vanzelfsprekend is en teamleden elkaar onderling durven aan te spreken.

Een hoge mate van betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers is essentieel voor een goede klantbediening. Dit gaat verder dan alleen maar het goed faciliteren van medewerkers. Het gaat ook over het gesprek durven aangaan met je medewerkers. Wat kunnen ze zelf doen om betrokken en bevlogen te zijn en te houden van hun vak? Hoe komen ze op voor hun klanten? Je maakt afspraken met je medewerkers over de kwaliteit van hun juridische kennis en vaardigheden, het leren van klantsignalen en coacht ze op ontwikkeling, houding en gedrag.

Het team dat je aanstuurt, is een vrij jong team, dat in ontwikkeling is en veel voor elkaar over heeft. Samen met en van elkaar leren is voor de teamleden belangrijk. Voor de teamontwikkeling is het belangrijk om een juiste balans te vinden tussen het sturen op resultaten/KPI’s en het sturen op het ‘hoe’. Er wordt gewerkt met weekstarts waar hulpvragen en de individuele KPI’s worden besproken. Ook worden werkafspraken gemaakt om elkaar verder te brengen. Hierbij staan eigenaarschap, pro-activiteit, focus op de klant en collega’s hoog in het vaandel.

Je maakt deel uit van een team van 6 andere teammanagers verspreid over de locaties Leeuwarden, Apeldoorn, Tilburg en Leiden. Je hebt met hen wekelijks overleg ten aanzien van operationele zaken en maandelijks een overleg over meer strategische doelstellingen. Het is belangrijk dat je de drive hebt om actief samen te werken met je directe collega’s en zo te gaan voor het best mogelijke gezamenlijke resultaat. De nodige humor en een stuk relativeringsvermogen mogen hierbij niet ontbreken. Tevens werk je mee aan afdeling overschrijdende projecten.

Taken en verantwoordelijkheden

Als teammanager van de afdeling Algemeen Juridische Zaken (AJZ) geef je leiding aan één van de 7 AJZ teams die zich bezig houdt met de behandeling van rechtshulpvragen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Je team bestaat uit ongeveer 15-20 FTE (voornamelijk wo niveau) juristen variërend van junior tot senior.
Functie-eisen

Je bent een echte leider, mensgericht en een goede coach. Daarmee maak je het verschil voor de organisatie, medewerker en klant. Je bent authentiek, betrokken en toont eigenaarschap. Samenwerking in een klant- en procesgerichte omgeving met als doel om op een zo efficiënt mogelijke manier een 9+ klantbeleving te bereiken, spreken je bovengemiddeld aan.

Daarnaast beschik je over:

• Wo werk- en denkniveau (wo rechten of bedrijfskunde is een pre);
• Je hebt ervaring met leidinggeven aan grote teams (+/- 20) van juridische professionals;
• Je hebt eerder teams aangestuurd die direct klantcontact hebben;
• Het is een pre als je ervaring hebt met LEAN binnen dienstverlening en weet hoe je verbeteringen implementeert en borgt in het proces, maar ook in houding en gedrag van je team en de individuele medewerkers;
• Je hanteert verschillende invloedstijlen waarmee je de juristen in staat stelt en inspireert om klanten positief te verrassen. Je bent gedreven, ondernemend en je neemt makkelijk besluiten. Je gaat voor resultaat en je stijl is warm/zakelijk;
• Als operationeel manager ben je gewend om op basis van managementinformatie (klant-, medewerker en financiële informatie) te monitoren op de performance van het team en individuele medewerkers, snel bij te sturen en besluiten te nemen. Denk hierbij aan klanttevredenheid, kwaliteit, medewerkerstevredenheid, productiviteit en capaciteitsmanagement;
• Je hebt ook zelf direct klantcontact om te luisteren naar klantfeedback en ideeën op te doen om onze dienstverlening te verbeteren;
• Je laat managementidentificatie zien, toont mede-eigenaarschap van de strategie van SAR en bent ambassadeur van SAR in- en extern.
Het aanbod

Als maatschappelijk betrokken organisatie hebben we naast aandacht voor onze klanten, ook aandacht voor jou. Aandacht voor jouw ontwikkeling, vitaliteit en werk-privé balans. We geven je de vrijheid waar en wanneer te werken, op kantoor of vanuit huis. Een omgeving waarin jij jezelf kan zijn en kan groeien. Waarin ruimte is voor diversiteit, waarin iedereen zich thuis voelt, gebaseerd op integriteit en respect. Samen zijn wij de toekomst een stap voor.

Wij bieden:

• Een salaris tussen € 3.838,- tot € 5.342,- bruto per maand (schaal I) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
• Een functie voor 36 uur per week met standplaats Leiden.
• 144 wettelijke verlofuren per jaar op basis van een 36-urige werkweek
• Een persoonlijk keuzebudget voor je bovenwettelijk verlof, vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er extra verlofuren van koopt.
• De mogelijkheid om 4x9 uur te werken en thuis te werken.
• Uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie.
• Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets.
• Korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt, bij verzekering bij Zilveren Kruis ook nog een extraatje van € 130 bruto per jaar.
• Korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.
• Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en opleidingstrajecten te volgen binnen en buiten je vakgebied.
Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact op met Paul Plantenga op 06 24203362 of stuur een e-mail naar: paulplantenga@legalbylegal.nl. Heb je interesse en wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaande ‘solliciteer button’ of stuur je cv met begeleidende motivatie naar info@legalbylegal.nl.
solliciteer op deze vacature
U kunt niet meer solliciteren op deze vacature.